Casa farmacistului Vasiliu, azi Palatul Copiilor Botosani, situata pe Str. Mihail Kogalniceanu nr. 31, avand o arhitectura de forme nationale, dateaza dinainte de anul 1872.

Potrivit arhitectului Eugenia Greceanu, „In ambianta de eclectism clasicizant a Botosanilor, cateva exemplare, putine la numar, dar cu atat mai interesante, reflecta cautarile dinainte de primul razboi mondial pentru crearea unei arhitecturi de forme nationale. Citam in primul rand casa farmacistului Vasiliu, mentionata cu acest nume in planul Emilian, construita ca atare inainte de 1872. Modenatura policroma caracteristica pentru intervalul 1860-1870 este folosita in maniera paramentului muntenesc din secolul al XVI-lea, in timp ce pinioanele traforate preiau modele din arhitectura populara de la sfarsitul veacului al XIX-lea”.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, imobilul a fost nationalizat de regimul comunist. Din anul 1955, cladirea a gazduit Casa Pionerilor. Dupa 1990, institutia a luat denumirea de Club al Copiilor, iar din 1995 poarta o alta denumire: Palatul Copiilor Botosani.

Cladirea – monument istoric inscris pe Lista Monumentelor Istorice din judetul Botosani, cu nr. BT-II-m-B-01901 – a beneficiat, recent, de ample lucrari de reabilitare.