Casa Manole, situata pe Bd. Mihai Eminescu nr. 40, vizavi de Liceul de Arta „Stefan Luchian”, cunoscuta mai degraba ca fostul Liceu „Carmen Sylva”, pentru ca in aceasta cladire a functionat, pana in anul 1944, prima institutie liceala de fete din judetul Botosani, este datata din perioada 1908-1909 „si executata de constructori francezi, fapt care ar explica folosirea senajelor bicrome, specifice arhitecturii din epoca lui Ludovic al XIII-lea, intr-o compozitie plina de fantezie, puternic marcata de spirit baroc” (Eugenia Greceanu).

Constructia imobilului a fost inceputa catre sfarsitul secolului 19 de boierul Neculai Sofian, care insa il va vinde lui Mihail Manole din Mihalaseni, iar acesta il va inchiria Liceului de Fete „Carmen Sylva”, fondat in anul 1887.

Intre anii 1975-1990, in cladirea de pe Bd. Mihai Eminescu nr. 40 a functionat Centrul de Calcul, iar in prezent, dupa ample lucrari de reabilitare, incepand din anul 2009, aici isi are sediul Casa Corpului Didactic Botosani.

Liceul „Carmen Sylva”, azi Casa Corpului Didactic Botosani, figureaza in Lista Monumentelor Istorice din judetul Botosani, cod LMI BT-II-m-B01882.