Teatrul pentru copii si Tineret „Vasilache” va invita duminica, 2 decembrie 2012, de la orele 11 si 12,30 la premiera spectacolului „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” de Petre Ispirescu. Regia si adaptarea scenica: Marius Rogojinschi. Scenografia: Mihai Pastramagiu. Muzica: Ovidiu Svart.

In distributie: Claudiu Galateanu, Florin Iftode, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Mihaela Stempel, Anamaria Chelaru, Dana Popa, Marius Rusu, Cristinel Onofrei, Mihai Dontu.

„Plecat in cautarea unei promisiuni, facuta la nastere de catre tatal sau, aceea de a gasi taramul „Tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte”, Fat-Frumos insotit de calul sau, strabate un drum al primejdiilor din care ies mereu invingatori pana ajung pe taramul cautat: cel al „Tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte”. Aici este de fapt locul nemuririi, al timpului mereu acelasi, unde Fat-Frumos o cunoaste pe stapana locurilor, o frumoasa printesa. Indragostindu-se unul de celalalt, Fat-Frumos ramane impreuna cu printesa, care-i devine intre timp sotie, uitand de trecerea timpului si ramanand mereu tanar.

Plecand la vanatoare, dintr-o nefericita intamplare, uita de sfatul printesei, acela de a evita VALEA PLANGERII si nimereste in acel loc, ce-i starneste dorul de parinti si de a se intoarce la ei. Drumul intoarcerii ii dezvaluie trecerea timpului. Ajuns la palatul tatalui sau, Fat-Frumos este deja batran, iar locurile copilariei devenisera o ruina. Parintii sai nu mai traiau de mult, iar a se intoarce inapoi la printesa era peste puterile sale. Astfel, decide sa ramana intre ruinele castelului parintesc, lasandu-si calul sa se intoarca inapoi pe taramul „Tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte”. Ramas singur si batran Fat-Frumos este gasit de catre moartea sa, care firesc ii stinge viata ca oricarui muritor.” (regizor, Marius Rogojinschi)

Rezervari la numerele de telefon 0756.084.651 / 0231.514.353

Mai multe informatii pe site-ul www.teatrulvasilache.ro si facebook.com/Teatrul.Vasilache.Botosani

Pretul unui bilet: 10 lei.