ArmurariuCine s-ar fi gandit ca o afacere cu… scaieti ar putea aduce profituri generoase? Un investitor din Botosani a cultivat pe zeci de hectare armurariu – o planta care seamana cu un maracine, dar care este unul dintre cele mai puternice remedii naturale. Este vorba despre remedii naturale contra afectiunilor ficatului. Fermierul roman livreaza intreaga productie la export si planuieste acum sa mareasca suprafata cultivata.

Faceti cunostinta cu Bogdan – un tanar din Botosani care a stiut sa se orienteze. A aflat ca armurariul face minuni pentru bolnavii de ficat, asa ca s-a hotarat sa cultive planta pe 50 de hectare. In plus, si-a dezvoltat toata linia de productie.

Bogdan Pantiru, director ferma agricola: „Cu cat calitatea este mai buna, cu atat pretul poate fi mai bun, dar variaza intre 800 si o mie de euro pe tona.”

Armurariu este o planta medicinala care se foloseste in industria farmaceutica. Din aceste plante se face silimarina, care e pentru regenerarea ficatului…

Silimarina, spun specialistii, impiedica procesul de acumulare a toxinelor in ficat, favorizeaza activitatea celulelor hepatice si stimuleaza eliminarea compusilor toxici.

Fermierul roman isi exporta toata productia in Austria – unde exista singurul procesator al semintelor de armurariu. Iar pentru ca afacerea merge foarte bine, la anul, se gandeste serios sa mareasca suprafata cultivata.

Bogdan Pantiru, directorul unei ferme agricole: „Costurile per hectar ajung undeva la 350 de euro. Productia variaza intre 800 si 1300 de kilograme per hectar.”

O astfel de cultura, spune fermierul, nu este greu de intretinut. Se dezvolta de la sine. Nu trebuie irigata si nici plivita! Ca sa creasca, are nevoie doar de caldura si soare cat mai mult.

Sursa: stirileprotv.ro