luceafarulPrimarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a lansat la inceputul lunii ianuarie 2014 un concurs cu ocazia sarbatoririi marelui poet national Mihai Eminescu.

Copiii si tinerii cu varsta de pana la 18 ani, care au domiciliul in Botosani si vor recita integral poezia „Luceafarul” vor primi cate o tableta.

Castigatorii acestui concurs vor fi premiati si rasplatiti pentru eforturi de catre Primaria municipiului Botosani, cu sprijinul societatii Electroalfa si Uvertura Mall.

„Ma bucur ca acest concurs pe care l-am lansat in cinstea celui mai mare poet roman care s-a nascut la  Botosani  a starnit interesul unui numar atat de mare de tineri. Ii felicit pe toti cei care s-au inscris la concurs, le doresc mult succes, iar aceasta competitie este doar  inceputul unor actiuni prin care incercam sa aducem intr-un alt mod  cultura alaturi de cetatean”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Concursul se va desfasura intre 11-12 ianuarie a.c., incepand cu ora 10.00, la Uvertura Mall Botosani, iar festivitatea de premiere va fi anuntata ulterior de reprezentantii Primariei.

Jurizarea concursului va fi efectuata de catre 4 comisii, formate dintr-un actor si doi profesori de limba si literatura romana.

La concursul initiat de primarul Ovidiu Portariuc s-au inscris 162 de elevi, dar dintre acestia doar 125 au domiciliul in municipiul Botosani. Toti ceilalti copii si tineri care si-au manifestat interesul pentru acest concurs, dar nu au indeplinit conditiile din regulament, sunt asteptati la celelalte concursuri pe care primarul municipiului Botosani le va initia.

Vezi AICI regulamentul privind concursul de recitare integrala a poeziei Luceafarul de Mihai Eminescu