EURESAJOFM Botosani, prin reteaua EURES, pune la dispozitia persoanelor care doresc sa lucreze in strainatate 861 de locuri de muna vacante la angajatorii din Spatiul Economic European.

Ca si in saptamana precedenta, cele mai multe posturi sunt in Irlanda, respectiv 385 insotitori de bord si stewarzi, si in Marea Britanie unde a oferta a crescut oferta, pe langa cei 60 de ingrijitori persoane / infirmieri, 60 asistenti medicali, 30 ingrijitori persoane si un sofer profesionist, in prezent fiind cautati si 58 de bucatari.

De asemenea, in Cehia, in plus fata de cele 5 locuri de munca declarate vacante in perioada 3-9 februarie 2016, adresate persoanelor interesate sa lucreze ca slefuitor, pilitor, sunt disponibile inca 15 pentru soferi profesionisti camion.

Angajatorii din Germania au reusit sa ocupe cele 5 posturi de electrician industrial, postul de mecanic auto (camioane) si cel de mecanic industrial astfel incat, in prezent, mai sunt oferite 140 de locuri de munca dupa cum urmeaza: 50 asistent medical generalist, 15 factor postal, 10 ospatar, 10 bucatar, 10 barman, 10 lucrator in gastronomia de sistem, 7 lucrator calificat in productie (industria automobilelor), 7 sudor MIG-MAG, WIG, 6 hamal, 5 operator stivuitor, 5 electrician, 5 operator CNC.

Suedia, Slovacia, Ungaria, Norvegia, Belgia si Spania isi mentin aceeasi oferta de locuri de munca. Persoanele interesate sa desfasoare activitate in aceste state pot opta, in funcþie de pregatire, abilitaþi si competente, pentru urmatoarele posturi:

Suedia: 20 femeie de serviciu, 15 vopsitor auto, 10 mecanic auto, 10 tinichigiu auto;

Slovacia: 30 sofer autocamion transport international, 7 ingrijitor persoane / infirmier;

Ungaria 6 locuri de munca mecanic agricol;

Norvegia: 2 doctorand in Departamentul biomedical, 2 mecanic biciclete, 1 postdoctorand in Departamanetul Retele, 1 postdoctorand in Departamanetul biomedical;

Belgia: 1 proiectant constructii metalice, 1 manager senior de proces (inginer in industria chimica cu experienþa vasta in lucrul cu polimeri);

Spania: un maseur.

Cei interesati pot viziona ofertele accesand portalul EURES national, www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul AJOFM BOTOSANI.