masina-politiePolitistii Sectiei nr. 5 de Politie Rurala Darmanesti au fost sesizati, duminica, ora 07.30, prin SNUAU 112,  de catre un barbat, de 35 ani, din satul Maritei, comuna Darmanesti, despre faptul ca in noaptea de 09/10 iulie, persoane necunoscute au sustras dintr-un garaj aflat in incinta fermei sale un tractor si o drujba.

In urma primelor cercetari efectuate s-a stabilit ca apelantul detine in localitatea de domiciliu, o ferma, unde avea angajate de aproximativ o saptamana doua persoane de sex masculin, de 34 si respectiv 20 de ani, ambii din judetul Botosani, care asigurau paza bunurilor din ferma acestuia, acestia locuind efectiv in cadrul fermei.

Sambata, in jurul orei 21.00, acesta a incuiat usa garajului cu un lacat dupa care a plecat la domiciliu, zona fiind asigurata de catre cele doua persoane angajate de persoana vatamata.

A doua zi, in jurul orei 07.30, cand s-a intors  la ferma a constatat faptul ca lacatul de la usa garajului era fortat, iar din interiorul garajului i-a fost sustras un tractor folosit in incinta fermei pentru a incarca diferite lucruri si o drujba, iar cele doua persoane care asigurau paza nu se mai aflau la fata locului.

In cauza s-a intocmit dosar penal  sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cercetarile fiind continuate de catre politisti in vederea identificarii autorului si recuperarii prejudiciului.