pompieriDoua gospodarii din comuna Suharau au fost afectate in urma unui incendiu generat, cel mai probabil, cu intentie. S-a intamplat duminica, la pranz. Incendiul a pornit de la depozitul de furaje al unui localnic, s-a extins la o anexa si la un adapost de animale din gospodaria vecina, din cauza vantului si a distantei mici dintre cele doua proprietati.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a fost anuntat despre producerea evenimentului putin dupa ora 14.00. La fata locului s-au deplasat doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Dorohoi, cu doua autospeciale cu apa si spuma, pompierii voluntari din Darabani, cu o autospeciala cu apa si spuma, precum si membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna.

La sosirea garzii de interventie, ardeau doua anexe si cca. 25 de tone de furaje, existand pericolul ca flacarile sa cuprinda alte 25 de tone de furaje si celelalte cladiri din imediata apropiere.

Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor au intervenit 17 pompieri militari si voluntari, mai bine de patru ore.

Interventia a fost ingreunata pe de o parte, de furajele care intretineau arderea, iar pe de alta parte de faptul ca trebuiau protejate celelalte nutreturi si cladiri pentru ca focul sa nu se extinda.

Au ars cca. 25 tone de furaje, doua anexe si bunurile din interiorul acestora si s-au degradat alte cca. 25 de tone de furaje, pagubele fiind estimate la cca. 3.000 de lei.

Pompierii au salvat si protejat bunuri materiale in valoare de cca. 40.000 de lei.