razie_politieDate fiind ultimele aspecte semnalate in spatiul public privind faptele antisociale comise in zona centrala a Municipiului Botosani, prefectul Dan Nechifor a trasat un plan de masuri pe termen scurt si mediu, solicitand institutiilor de ordine publica sa-l aplice in regim de urgenta.

Actiunile au fost planificate in colaborare cu reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie si ai Inspectoratului de Jandarmi si s-a trecut la aplicare inca din aceste zile.

In mare, planul prevede, ca masura imediata, organizarea raziilor de verificare a zonelor pe care statisticile le indica a fi cu cel mai mare risc de criminalitate. Este vorba despre Piata centrala, Centrul Vechi si Parcul Tineretului, primele razii fiind deja facute in seara de miercuri, 31 august.

Totodata, se doreste infiintarea unui post imobil in Centrul Vechi al orasului, locatie in care sa lucreze echipe mixte cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice, prevenire si combatere a faptelor antisociale. Institutiile implicate vor analiza, tot in perioada imediat urmatoare, spatiile neacoperite de camerele de luat vederi actuale, dar cu risc marit de infractionalitate si vor monta noi aparate de filmare si inregistrare a imaginilor.

Suplimentarea efectivelor de ordine publica pe intervalele orare nevralgice si procedurile de comunicare si interventie interinstitutionala sunt alte cateva masuri prevazute in planul semnat de comandantii structurilor de ordine publica si avizat de prefectul Dan Nechifor inca de pe 18 august.

„Se vor avea in vedere toate tipurile de fapte antisociale, atat cele grave, cat si cele mai putin aspru pedepsite de codul penal, dar deranjante pentru cetateni. Ma refer la disconfortul fonic in orele de odihna, la deseurile ce se pot transforma in focare de infectii, la gesturi si comportamente necivilizate.”, explica primul reprezentant la Guvernului in teritoriu.

Primele rezultate ale raziilor de miercuri sunt centralizate de IPJ, acestea anuntandu-se de bun augur. Actiunile au dus, printre altele, la identificarea suspectilor ce au comis jaful din zona Grivita de ieri dupa-amiaza, in urma caruia o femeie de afaceri a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente.

Rapoartele tuturor masurilor stabilite de comun accord vor fi communicate periodic prefectului Dan Nechifor.