contrabandisti_tigariDoi tineri din Botosani sunt cercetati pentru contrabanda in forma agravanta, dupa ce au fost depistati in trafic de politistii de frontiera suceveni cu peste 1.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana, ascunse intr-un microbuz.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar microbuzul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus.

Ieri, 22 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Vicovu de Sus, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 13.40, a fost identificat in trafic, pe raza localitatii Galanesti, un microbuz marca Mercedes Vito, despre care se detineau date ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Drept urmare, politistii de frontiera au oprit pentru control microbuzul in cauza, la volanul caruia se afla Vasile B., in varsta de 31 ani, fiind insotit de Ionut B. de 32 de ani, ambii domiciliati in municipiul Botosani.

In urma controlului efectuat, politistii de frontiera au observat in portbagajul microbuzului doua colete care contineau tigari de contrabanda, fapt pentru care s-a luat masura conducerii celor doi barbati impreuna cu masina la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.

Drept urmare, in urma controlului amanuntit asupra microbuzului, a fost descoperita cantitatea de 1.060 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Tigarile in valoare de 10.600 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, microbuzul in valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar cei doi cetateni romani sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.

contrabandisti_tigari

contrabandisti_tigari-01

tigari

microbuz_tigari

tigari-02