elevi-jandarmiDin cei 69 de tineri botosaneni care si-au depus dosarele de candidat pentru admiterea la Scoala de Subofiteri Jandarmi ,,Petru Rares” din municipiul Falticeni, 14 au promovat examenele de admitere la aceasta institutie de invatamant militar, in urma examenelor sustinute in perioada 03 – 12 septembrie a.c.

Candidatilor le-au fost verificate aptitudinile fizice (proba de alergare de viteza; aruncarea mingii medicinale; alergare de rezistenta) si cunostintele la limba romana si limba straina.

Tinerii botosaneni, o fata si treisprezece baieti, care s-au prezentat la scoala militara din Falticeni in data de 30 septembrie, vor urma cursurile acesteia in urmatorii doi ani, imbinand insusirea cunostintelor teoretice cu practica in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Botosani.

La terminarea scolii, in functie de notele obtinute la examenele de absolvire, vor fi repartizati in inspectoratele de jandarmi judetene din toata tara, unde timp de sase luni vor fi tutelati de jandarmi cu experienta.

La Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – facultatea de jandarmi, a fost admis un candidat botosanean, din cei treisprezece tineri care au dorit sa urmeze aceasta cariera.