Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au identificat, în data de 17 martie a.c., în jurul orei 08.30, în localitatea Dorohoi, județul Botoșani, un autoturism marca Iveco Fiat, înmatriculat în Italia.

La volanul autoturismului se afla cetățeanul român Gheorghe C., de 20 de ani, domiciliat în județul Suceava. Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea poliței de asigurare auto tip carte verde și a certificatului de inspecție tehnică periodică, motiv pentru care au condus persoana și autoturismul la sediul sectorului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condițiile de formă și fond a unora autentice, fiind false total.

Bărbatul a declarat că în luna decembrie 2016 a cumpărat autoturismul de la un bărbat, contra sumei de 1500 de euro, fără a avea cunoștință că documentele mașinii sunt false.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România.