Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Olariu Dumitru, în vârstă de 56 de ani, din com. Ştiubieni, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă de omor”, „tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

S-a reţinut că, în seara zilei de 29.01.2017, în jurul orelor 17.00-17.30, în timp se ce se afla într-un local din com. Ştiubieni, în care se aflau mai mult de zece persoane, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a provocat scandal şi a ameninţat cu un cuţit ceilalţi consumatori, iar pe persoana vătămată Ascurtulesei Daniel a înjunghiat-o în zona abdominală stângă, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 28-30 zile de îngrijiri medicale, care i-au pus viaţa în primejdie şi au dus la pierderea unui organ.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie