Polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Dorohoi și Darabani au depistat, pe timpul desfășurării unor misiuni specifice în zona de competență, doi bărbați care conduceau autoturisme deși erau sub influența băuturilor alcoolice, iar unul dintre ei nici nu avea dreptul de a conduce.

În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control, în localitatea Fundu Herții, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetățeanul român Cristian F., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani.

La controlul efectuat de polițistul de frontieră, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că bărbatul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce.

Deoarece pe timpul controlului de frontieră, lucrătorii noștri au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, au solicitat prezența la fața locului a unui echipaj din cadrul Poliției Rutiere Dorohoi. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani au efectuat semnale regulamentare de oprire, în localitatea Oroftiana, județul Botoșani, a unui autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România.

În urma legitimării conducătorului auto polițiștii de frontieră au constatat că acesta este cetățeanul român Gabriel R., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani.

Pe timpul controlului de frontieră, lucrătorii noștri au observat că Gabriel R. emana halenă alcoolică, fapt pentru care l-au condus la sediul Poliției Rutiere Dorohoi, unde în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cele două cazuri bărbații au fost conduși la Spitalul Municipal Dorohoi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar în cazul conducătorului autoturismului marca Audi și pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere.