În perioada 25-28 septembrie, C.J.C.P.C.T. Botoșani organizează un Curs de Masterclass Dirijat Coral. Cursul va fi ținut de maestrul DAN MIHAI GOIA, personalitate marcantă a muzicii corale românești. Cariera artistică a domniei sale este structurată pe multiple ”planuri sonore”. Unul este cel al corului MADRIGAL, cu o activitate artistico-dirijorală de 24 de ani. Urmează perioada de profesor la Conservatorul bucureștean, studenții domniei sale conducând astăzi ansamblurile corale și orchestrale de pe primele scene ale țării. Dan Mihai Goia a fost dirijor timp de 15 ani al CORULUI ACADEMIC RADIO, unde a pregătit și dirijat sute de concerte. În tot acest timp, maestrul compune, în prezent având în lucru mai multe proiecte. Și, nu în ultimul rând, maestrul Goia a dirijat timp de 12 ani Corala Bărbătească ortodoxă TE DEUM LAUDAMUS, formație cu care a susținut peste 250 de concerte în țară și străinătate și cu care a înregistrat 6 compact-discuri. Așadar, studenții de la Cursul de Master-class vor avea o șansă unică de a lucra cu un dirijor și artist de talie mondială.

Înscrierea:

Cursanții  vor trimite, până luni, 6 august 2018, ora 16,00, prin e-mail, la adresa centrul_creatiei_botosani@yahoo.com :

  1. Copie după cartea de identitate;
  2. Fişă de înscriere;
  3. Dovada achitării taxei de înscriere de150 lei, în contul bancar RO88 TREZ 1162 1G33 5000 XXXX TREZORERIA BOTOSANI, COD FISCAL CJCPCT 3372238.

Foaia de depunere a taxei trebuie să conţină  numele complet al cursantului şi CNP-ul acestuia.

Desfășurarea cursului de master-class:

– 25-27 septembrie, orele 9-12 și 16-18;

– 28 septembrie: – orele 9-12, curs și repetiție;

– ora 18, CONCERT;

– Cursul de master-class dirijat coral va fi structurat astfel:

– Vocalize și explicații teoretice de vocalitate;

– Dirijat efectiv;

– Cursul se va încheia printr-un concert, unde cursanții vor cânta în cor și vor dirija, pe rând, câte o piesă.

CURSANȚII  VOR PRIMI PARTITURIL E PÂNĂ PE 15 AUGUST ȘI SE VOR PREZENTA LA CURS CU ACESTEA ÎNVĂȚATE PE DE ROST !

Având în vedere timpul scurt al cursului, va fiimportantă data înscrierii. Astfel, cursanții care s-au înscris din timp vor fi participanți activi, iar ceilalți vor fi participanți pasivi, respectivvor asista la cursuri și vor cânta în cor. Maestrul Dan Mihai Goia va face preselecția studenților.

Cursanții vor primi la finalul cursului diplome de participare.

Transportul, cazarea și masa vor fi suportate de către fiecare cursant în parte. C.J.C.P.C.T. Botoșani va rezerva, la cerere, locuri la Seminarul Teologic sau la Hotelul Rapsodia.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, str. Unirii nr. 10, tel. 0744-59-09-13.